Siinäpä se otsikossa tärkein.... Yöllä kotiuduttiin Torniosta NOutajien MEtsästyskokeista. Kyseessä oli naisten haku-kisa, eli kaikki koirien ohjaajat olivat naisia. Meinattiin jäädä tältä vuodelta ilman nome-starttia, joten kun onni potkaisi ja päästiin Tornioon, niin mikäs siinä sitten. Rankka reissu, mutta kannatti tehdä.

Tuomari Antti Nurmi:

Haku: " hakee hyvällä motivaatiolla koko ajan, voisi kuitenkin pysyä sitkeämmin alueella"

Ohjattavuus: "saadaan riistalle useiden yritysten jälkeen"

Paikallistamiskyky: "selvittää tehtävän itsenäisesti"

Riistan käsittely: " ottaa kaikki riistat siekailematta ja palauttaa ne kovalla vauhdilla"

Jäljestämiskyky: "selvittää jäljen"

Muut ominaisuudet: " yrittää lähteä ilman lupaa laukaisusta, mutta koira saadaan takaisin"

Yleisvaikutelma: "koiralla on erittäin hyvät riistankäsittely ominaisuudet kovasta vauhdista huolimatta. Se on myös kuuliainen. Selvittää tehtävät vauhdilla."

NOME-B ALO1, sij. 2/12 (vain 3 koiraa pääsi jäljelle)

Joo, mokia tuli ja minä olin se joka mokaili. Tuomari tykkäsi kuitenkin paljon Ruun vauhdikkuudesta ja suoraviivaisuudesta niin paljon, että päästi meidät jäljelle.Ruu oli yksi harvoja, jotka menivät suoraan uimalla piiiiitkän matkan kylmässä meressä, eikä kierrellyt rantoja pitkin. Jälkeä oli tehty viimeksi pari vuotta sitten taippareissa, joten hiukan jänskätti, mutta eipä tuossa ongelmia ollut, kani tuli käteen vauhdilla. Kiitos Aijalle viime hetken jäljen teoriasta. :) Pitäisköhän joskus olla vähemmän ummikkona noissa kisoissa? NOT! Nyt on talvi aikaa treenailla pillipysäytystä, linjoja ja alueella pysymistä kuntoon. Pitää kysellä viisaammilta lisää. Mutta olemme tyytyväisiä! Kohti avointa luokkaa siis.... mitähän siellä pitää tehdä????

(juu-uh, vanha kuva, mutta niin suloinen...)